Så ska man snabbstäda sitt hem på 20 minuter eller mindre

Vill du lära dig konsten att snabbstäda? Oavsett om du är ensamstående, gift, har barn och / eller husdjur är det ibland en nästan omöjlig uppgift att hålla ditt hem rent. När du slits åt alla håll på grund av andra skyldigheter kanske du inte har tid eller energi att städa ditt hus regelbundet. En lösning skulle vara att hyra in en professionell städfirma i Malmö. Men om det inte är extremt besvärligt att städa ditt hus är det bästa valet att försöka begränsa tiden och ansträngningen det tar att städa ditt hus.

Snabbstäda ditt hem med en checklista

Om du bestämmer dig för att göra allt själv, skapar du en checklista över områden som du kan städa på, till exempel: golv, badrum, kök, golvlister, fönster, ugn, hyllor och lådor. Checklistan ska användas som en snabbstädningsguide för att rutinmässigt rengöra de synliga och mest använda områdena i ditt hus.

Följande lista är en metod som jobbar med varje enskild del som hjälper dig att snabbt städa ditt hem

Om ditt schema bara tillåter dig att göra det minimala, är ditt hem åtminstone fortfarande redo att betjäna din familj och välkomna oväntade gäster. Om dina barn är tillräckligt gamla, engagera dem och skapa en enkel checklista som de kan använda som en guide för sina egna rengöringsuppdrag.

• Snabbstädning av vardagsrum och familjerum

Börja städningen i det mest synliga området i ditt hus. Detta är vanligtvis vardagsrummet eller motsvarande. Börja med att plocka upp röran på golven eller möblerna och lägg den i lådor, garderober eller på lämplig plats. Torka sedan av glasytor med glasrengöringsmedel och använd sedan möbelrengöringsmedel och torka av möblerna. Damma av alla möbler, persienner, nyanser, fönstertäckningar och takfläktar. Avsluta i rummet genom att dammsuga mattan eller golvet. Om rummet har trägolv, torka rummet med lämplig golvrengörare.

• Snabbstäda köket

Börja först med att plocka upp allt skräp från bänkskivor, skåp, bord och golv. Torka sedan av apparater, bänkskivor och skåp med lämpligt universalrengöringsmedel. Rengör diskbänken genom att stoppa in all smutsig disk i diskmaskinen och torka sedan av diskbänken. Avsluta genom att moppa golvet med ett effektivt och miljövänligt rengöringsmedel.

• Snabb rengöring av badrum

Använd universalrengöringsmedel och glasrengöringsmedel. Torka spegeln, handfat samt dusch eller badkar. Skrubba sedan toaletten med en borste och torka också toalettens ovansida och utsida med en handduk och universalrengöringsmedel. Torka av diskbänken och armaturerna med en handduk och applicera även där rengöringsmedel. Torka sedan av duschen eller badkaret, och du kan behöva ett rengöringsmedel om det är svårt att ta bort fläckar. Avsluta i badrummet genom att moppa golvet.

• Så snabbstädar du sovrum

Plocka upp eventuella röror och lägg dessa i lådor, korgar eller i en garderob. Bädda sängen / sängarna och byt ut smutsiga sängkläder mot rena sängkläder. Dammsug hela rummet, flytta några stolar eller möbler så att du får fri syn och möjlighet att städa överallt. Avsluta i rummet genom att damma alla synliga områden, ta bort skräp och städa av speglar och bilder.

Listan ovan innehåller endast de områden som är mest synliga, andra områden som källare eller ett garage bör också rengöras regelbundet. Dessa rengöringsscheman kan verkligen minska tid och ansträngningar för att hålla ditt hem i fint skick.